objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 28. junij 2011 ob 06:58

Kangler gladko preživel zaupnico. Prisluhi: proti Jagru policija nima nič
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Mariborski župan Franc Kangler je na včerajšnji seji mestnega sveta nenadoma ponudil svoj odstop in predlagal glasovanje o zaupnici. Češ, "tako ne gre dalje," njegovi pregoni in kazenske ovadbe niso naključje, "ker gre nekomu zelo v nos." Računica se je županu seveda gladko izšla. Logično, Kangler v mariborskem mestnem svetu vodi močno koalicijo, zato je 31 mestnih svetnikov njegov odstop takoj zavrnilo.
Spomnimo, Kangler je bil v začetku maja tarča obsežne preiskave zaradi suma korupcije in gospodarskega kriminala, in prejšnji teden so proti županu vložili že tretjo kazensko ovadbo. Točno na dan nedavne otvoritve investicijsko spornega Trga Leona Štuklja je Kangler fasal še negativno mnenje računskega sodišča na račun poslovanja občine Maribor, župan pa za vse krivi "aktualno oblast v državi, ki naj bi imela dvojne kriterije."
Mimogrede, s programom otvoritev Trga Leona Štuklja v pojavi radijskega Reporterja Milana (radio City) se je Kangler tudi pošteno blamiral. Če kaj, potem program tovrstnega profila in nivoja nima prav nobene zveze z duhom Evropske prestolnice kulture, ki naj bi začela prevevati Maribor. Nekateri bolj kulturno občutljivi Mariborčani cinično ugotavljajo, da bi se legendarni telovadec, sodnik in rotarijec Leon Štukelj v grobu dvakrat obrnil, če bi vedel, kakšen program je plačal Kangler za slavnostno otvoritev trga z njegovim imenom. Med pripravo "kulturnega" programa otvoritve naj bi Kanglerju "vun vdarila dupleška kri," se režijo nekateri meščani Maribora, in dodajajo, da si Kangler pač "ne more pomagati."
Curljajoča policijsko-tožilska dokumentacija iz afere Elektro Maribor, kjer so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada priprli tudi Gregorja Jagra, znanega mariborskega poslovneža, mestnega svetnika na listi stranke Zares, nekdanjega kandidata za župana in zdaj že odstopljenega predsednika lokalnega odbora Golobičeve stranke, pa kaže, da kriminalisti in tožilstvo zoper Jagra nimajo nič kaj dosti obremenilnega. Tudi v policijskih prisluhih ne, razen famozne "nedovoljene nagrade v neugotovljenem znesku," ki naj bi jo nekomu na Elektro Maribor dal Jager, da bi nekateri gradbeni posli Elektra Maribor pristali v podjetjih Migros MB d.o.o. in Izkop d.o.o., katerega solastnik je bil pred leti tudi Gregor Jager (glej faksimile).
Kriminalistom, ki so nekaj mesecev prisluškovali vsem telefonom Gregorja Jagra, se je zdelo tudi neznansko sumljivo, ker Vitomir Gorza, direktor in lastnik podjetja Migros MB, Jagra kliča "ata," zato naj bi kriminalisti čisto resno sumili, da je Jager "ata" oziroma "boter" neke mafijske združbe. In še, Vitomirju Gorzi naj bi kriminalisti (NPU) med zaslišanjem postavljali tudi vprašanja, ki eksplicitno zadevajo delovanje stranke Zares?!
Gregor Jager je sicer skrivnostno prepričan, da je bil glavna tarča policijske akcije v zadevi Elektro Maribor prav on, kar naj bi se pokazalo pozneje. Spomnimo, po prihodu iz pripora je takoj odstopil z mesta šefa lokalnega odbora stranke Zares, menda takoj po telefonskem pogovoru z Gregorjem Golobičem. Jager se je prejšnji teden spet delno zaposlil v podjetju Izkop, ki pa dejavnost seli v Avstrijo. Mariborska policija je pred dvema tednoma zaslišala tudi direktorico in sedanjo lastnico Izkopa, Jagrovo dolgoletno poslovno sodelavko Andrejo Ročnik.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Leon Štukelj Gregorja Jagra Golobičeve Vitomir Gorza Andrejo Ročnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kangler gladko preživel zaupnico. Prisluhi: proti Jagru policija nima nič