objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 17. junij 2011 ob 07:01

Rakovcu, šefu uprave Triglava, tik pred skupščino spet grozijo anonimke
Govorice. Namesto Boruta Jamnika naj bi vodenje nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav prevzel Sandi Češko
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Pred torkovo skupščino Zavarovalnice Triglav naj bi v medije zajadrali dve novi anonimki, naperjeni zoper predsednika uprave Triglava Matjaža Rakovca, pravijo naši viri. Anonimka "številka ena" naj bi zadevala Triglav in oglaševalsko ter piarovsko agencijo Pristop, ki poleg agencije Publikum dela za Triglav. Anonimka "številka dve" pa naj bi obravnavala Sandija Češka, lastnika slovenske multinacionalke Studio Moderna, ki ga omenjajo kot morebitnega novega predsednika nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav, ko (če) bo sedanji prvi nadzornik Triglava Borut Jamnik (predsednik uprave Kapitalske družbe) prevzel vodenje Modre zavarovalnice in bo prisiljen zaradi konflikta interesov zapustiti vodenje nadzornega sveta ZT.
Spomnimo, prihod anonimk smo napovedali že pred imenovanjem Matjaža Rakovca za predsednika uprave Triglava, oktobra 2009, kar se je potem dejansko zgodilo. Da se govori o novih anonimkah, nam je potrdila tudi Urša Manček, pomočnica predsednika uprave Triglava za komuniciranje, vendar, kot pravi, jih še ni videla.
Kdo naj bi stal za anonimkami, ni znano. Je pa Rakovec zadnjih nekaj tednov v sporu s predsednico uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države Dagmar Komar. Matjaž Rakovec naj bi tudi takoj zavrnil možnost lastniškega vstopa Zavarovalnice Triglav v SCT (Triglav naj bi vplačal 40 milijonov evrov), kar naj bi ponujali posamezni lobisti, nato pa so se v javnosti pojavile informacije o "visokih regresih" uprave Triglava. Mimogrede, finančna tarča famoznih SCT-jevih lobistov ni bila samo Zavarovalnica Triglav, ampak tudi Pozavarovalnica Sava in Telekom Slovenije, pravijo naši viri.
Ko smo že pri SCT, s poskusom reševanja propadajočega gradbenega giganta naj bi bilo povezano tudi nedavno imenovanje Rajka Siročiča za generalnega direktorja Družbe za razvoj infrastrukture (DRI). Siročič je bil do januarja 2007 predsednik uprave Darsa (takrat ga je razrešila Janševa vlada), na DRI pa naj bi ga, prek Dagmar Komar, ki je na koncu popustila, spravil minister za promet Patrick Vlačič. Rajko Siročič naj bi bil sicer pripadnik tako imenovanega dolenjsko-belokranjskega lobija, kjer sta ključna igralca Dari Južna (Perspektiva) in nekdanji minister za finance ter predsednik uprave Pozavarovalncie Sava Zvonko Ivanušič. Zdaj, ko je že jasno, da gre SCT v stečaj, botri imenovanja Rajka Siročiča, ki bodo obvladovali nekaj milijard evrov, menda že iščejo "novega gradbenika."
Kar zadeva lobiste, v globokem zakulisju poslovno-politične scene menda prihaja do nekaterih premikov ter prerazporeditve moči in vpliva. Tako naj bi se, vsaj po naših informacijah, "malce razšla" Janez Zemljarič in Drago Isajlovič, Sebastjan Jeretič novinarjem v Ljubljani predstavlja novega predsednika uprave Taluma Marka Drobniča, Miloš Čirič pa trenutno izgublja močno pozicijo na državnem Telekomu - glavni Telekomov finančnik Jožko Peterlin je namreč dobil odpoved.

 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaža Rakovca Sandija Češka borut jamnik Urša Manček Dagmar Komar Rajka Siročiča Janševa patrick vlačič Dari Južna Zvonko Ivanušič janez zemljarič Drago Isajlović Sebastjan Jeretič Marka Drobniča Miloš Čirič Jožko Peterlin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rakovcu, šefu uprave Triglava, tik pred skupščino spet grozijo anonimke