objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 28. maj 2011 ob 10:10

Spori v smučarski zvezi. Nesposobni Vojsk, ven jim mečejo bloškega smučarja
Ekskluzivno: objavljamo predloge nove celostne podobe Smučarske zveze Slovenije. Kmalu nezaupnica direktorju Matiji Vojsku, za katerega pravijo, da sploh ne ve, za kaj se gre
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Smučarska zveza Slovenije je tik pred eksplozijo, nam je potrdilo več različnih virov iz vrst smučarskih delavcev. Še zdaleč ne gre samo za finančne težave najboljše slovenske smučarke Tine Maze, kar je le medijsko najbolj odmevno, glavni problem zveze tudi ni predsednik zveze Tomaž F. Lovše, ki ga "itak ni nič v Ljubljani" (kot pravijo naši viri), ampak direktor Smučarske zveze Slovenije Matija Vojsk, bivši uslužbenec Telekoma, Dela in Mercatorja.
Zanj trdijo, citiramo naše vire, da je "popolnoma nesposoben in enostavno ne ve, zakaj se v smučariji sploh gre." Miha Verdnik, ki je marca letos odstopil z mesta predsednika strokovnega sveta alpskih disciplin, je odstopil samo zaradi Vojska, ker se z Matijo Vojskom pač ne da delati. Verdnik je garač, zdaj pa bo nastradal predsednik zbora alpskih disciplin Jure Košir, ocenjujejo naši viri. Košir naj bi se že "distanciral" od vodstva zveze, se "povlekel" v stroko, ampak tudi Košir menda že nekaj časa razmišlja o odstopu.
Matija Vojk je manjkal tudi na zadnji seji zbora alpskih disciplin, ki je bila 12. maja, čeprav so obravnavali in sprejemali poslovni načrt za sezono 2010 in 2011, zato je padla odločitev, da bodo predstavniki zbora na izvršilnem odboru zveze postavil vprašanje nezaupnice Matiji Vojsku. Po naših informacijah je zaradi tega že prišlo do nekaj živčnih telefonskih pogovorov med Lovšetom in posameznimi smučarskimi delavci. Lastnik slovenskega in italijanskega Dinersa naj bi jim zabrusil, da je Vojska postavil on, zato ga ne morejo odstavljati. Vroča razprava o tem se pričakuje na naslednji seji zbora, ki bo 1. junija.
Po naših informacijah je bilo že dogovorjeno, da namesto Vojska, če bi odletel na izvršilnem odboru ali (izredni) skupščini zveze, direktor zveze postane Samo Hribar Milič, dosedanji direktor Gospodarske zbornice Slovenije. Samo Hribar Mlič je bil menda za, vendar pod pogojem, da ne bo izvoljen za predsednika GZS. No, Hribar Milič je v sredo postal predsednik gospodarske zbornice, zato morajo pučisti zoper Vojska poiskati novega kandidata.
Za nameček je najožji sodelavec in desna roka Matije Vojska, poslovni direktor zveze Andraž Kopač, sprožil pobudo za spremembo celostne podobe Smučarske zveze Slovenije. Tako naj bi kmalu odpadel tradicionalni znak Slovenske smučarske zveze "bloški smučar", namesto bloškega smučarja pa se je pojavil predlog novega verzije logotipa, ki so ga pripravili v oglaševalski agenciji Pristop. Skice ekskluzivno objavljamo prvič (glej galerijo slik), večina smučarskih delavcev pa je zgroženih in ogorčenih, češ, zakaj za božjo voljo jim nenadoma jemljejo bloškega smučarja, ta veliki simbol slovenskega smučanja.
Vprašanja, ali bo smučarsko zvezo moral zapustiti direktor zveze Matija Vojsk in zakaj prihaja do zamenjave simbola Slovenske smučarske zveze, smo postavili tudi predsedniku zveze Tomažu F. Lovšetu. Odgovore bomo objavili takoj potem, ko jih dobimo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tine Maze Tomaž F. Lovše Matija Vojsk Miha Verdnik Jure Košir Samo Hribar Milič Andraž Kopač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spori v smučarski zvezi. Nesposobni Vojsk, ven jim mečejo bloškega smučarja