objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 5. maj 2011 ob 19:05

Še en veliki plagiator: lekarnar Marko Jaklič menda preplonkal Mića Mrkaića
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po navedbah televizijske oddaje Svet na Kanalu A je razvpiti direktor ljubljanskih lekarn Marko Jaklič, znan tudi kot nekdanji predsednik uprave zavarovalnice Vzajemna, preplonkal svoj magisterij. Prepisal naj bi ga iz študije z naslovom Analiza lekarniške dejavnosti, ki jo je leta 2004 za Vzajemno spisal ekonomist Mićo Mrkaić, že nekaj let zaposlen na sedežu Mednarodnega monetarnega fonda v Washingtonu.
Vzajemno je takrat vodil Marko Jaklič, ekonomistu Miću Mrkaiću pa so za študijo plačali 3756 evrov. Nekaj mesecev po oddani Mrkaićevi študiji je Marko Jaklič na ljubljanski ekonomski fakulteti oddal svoj magisterij, pri mentorju Maksu Tajnikarju. Zdaj pa se je razkrilo, da je Jaklič iz famozne Mrkaićeve študije prepisal cele stavke, tabele in izračune, zato mu preti odvzem magisterija, če zboru profesorjev na ekonomski fakulteti ne bo znal ustrezno pojasniti, kako je lahko prišlo do takšnih podobnosti.
Marko Jaklič je trenutno v tujini. Novinarjem oddaje Svet na Kanalu je - menda precej razburjeno - pojasnjeval, da je tudi on veliko delal za računalnikom. Maks Tajnikar pa rahlo cinično pravi, da se v takšnih primerih točno ne ve, kdo je od koga prepisoval, avtor analize ali avtor magisterija ...
Marko Jaklič nam je po objavi članka sporočil, da trenutno "zbira dokumentacijo izpred šestih let" v zvezi z njegovim magistrskim delom, ki ima naslov Tržne neučinkovitosti in reguliranje trgov zdravstvenih storitev: primer lekarniških storitev v Sloveniji. "Dispozicija mojega magistrskega dela je bila časovno pripravljena bistveno pred analizo, ki jo je podpisal gospod Mićo Mrkaić. Skladno z dogovorom z gospodom Mrkaićem je le ta v analizi uporabil moje še nedokončano magistrsko delo. Razlog za takšno odločitev je bil v tem, da smo na ta način moje magistrsko delo lahko uporabili tudi v postopkih, ki smo jih takrat proti lekarnam sprožili pred Uradom za varstvo konkurence. Tudi sicer bi takšno analizo težko pripravil kdorkoli drug, saj smo imeli podatke za pripravo le te le na Vzajemni."
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Jaklič mićo mrkaić Maksu Tajnikarju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Še en veliki plagiator: lekarnar Marko Jaklič menda preplonkal Mića Mrkaića