objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 26. april 2011 ob 08:20

Kaj bo storil Peter Groznik? Danilo Toplek nov minister za gospodarstvo?
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Nadzorni svet Pivovarne Laško naj bi danes "predvidoma" razpravljal o prodaji lastniškega deleža Pivovarne Laško v Mercatorju. Pri tem bo zanimivo opazovati, kako se bo odločal in glasoval član nadzornega sveta Peter Groznik, ki naj bi prejšnji teden pripravil tajni sestanek ožjega vodstva Pivovarne Laško s poslovnežem Tomažem F. Lovšetom (Diners Club Slovenija), družinskim prijateljem lastnika hrvaškega Agrokorja Ivice Todorića. Lovše naj bi lobiral za Agrokor, Groznik pa naj bi tudi zagovarjal prodajo Mercatorja Todoriću. Zagata pa je v tem, ker je Groznika v nadzorni svet Pivovarne Laško predlagala Nova Ljubljanska banka, ta pa je prejšnji četrtek podpisala sporazum z drugimi bankami o skupni paketni prodaji več kot 50-odstotnega deleža Mercatorja tujemu strateškemu partnerju.
Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko omenjenega sporazuma z bančnim konzorcijem še ni podpisal.
Ali drugače, Peter Groznik, sicer član strokovnega sveta SDS in bivši direktor KD skladov v nadzornem svetu Pivovarne Laško po vsem sodeč deluje v nasprotju z interesi NLB, ki ga je tja postavila.
Na Ptuju pa so se razširile govorice, da naj bi nov minister za gospodarstvo postala Danilo Toplek, zdaj že bivši dolgoletni predsednik uprave Taluma. Toplek naj bi ministrski stolček zasedel v primeru, če bi stranka Zares zapustila vladno koalicijo, Darja Radić pa posledično odstopila kot ministrica za gospodarstvo. Govorice o Topleku kot ministru naj bi zaokrožile iz Taluma.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Groznik Tomažem F. Lovšetom Ivice Todorića Dušan Zorko Danilo Toplek Darja Radič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kaj bo storil Peter Groznik? Danilo Toplek nov minister za gospodarstvo?