objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 18. april 2011 ob 10:55

Jutri razpade Pahorjeva koalicija. Erjavec bo predlagal, DeSUS gre ven
Po današnjem odstopu ministrice Duše Trobec Bučan imajo v stranki DeSUS vsega dovolj. Jutri izvršilni odbor, nato še svet stranke, Karl Erjavec in njegovi skoraj zanesljivo zapuščajo koalicijo
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je za časnik Finance potrdil informacije, ki so zjutraj zokrožile na politični sceni. Po današnjem odstopu ministrice za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Duše Trobec Bučan je namreč napovedal, da bo na jutrišnji seji izvršilnega odbora stranke DeSUS predlagal, da zapustijo Pahorjevo koalicijo.
Kasneje se bo sestal še svet stranke, Erjavec pa "ne vidi več smisla za delovanje v koaliciji, kjer ministrica ne more delovati v skladu s predpisi."
Po naših informacijah (tokrat) ne gre za kakšno solo akcijo Karla Erjavca, saj naj bi užival podporo generalnega sekretarja stranke Ljuba Jasniča in večine vodilnih politikov stranke DeSUS. Na naše vprašanje, kako pa bo reagirali posamezni poslanci stranke, denimo Matjaž Zanoškar, naši viri iz vodstva stranke odgovarjajo, "da jim je vseeno, saj Zanoškar ni član izvršilnega odbora."
Spomnimo, ministrica Duša Trobec Bučan je resor brez listnice prevzela od Henrika Gjerkeša, ki je bil prisiljen odstopiti zaradi težav z alkoholom. Pravkar odstopljeno ministrico, ki jo v stranki DeSUS čislajo "kot pošteno žensko" in uživa njihovo podporo, je ljubljanski župan Zoran Janković v petek grobo označil za nestrokovno in nekompetentno, zaradi ocene, da je prišlo do kršitev pri financiranju Jankovićevih Stožic iz bruseljske blagajne. V medije pa že nekaj časa curljajo informacije o dogajanjih v Službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko, kjer naj bi Duša Trobec Bučan izvajala čistko med uradniki, ki naj bi bili blizu državnemu sekretarju v kabinetu predsednika vlade Andreju Horvatu, katerega sumijo korupcije.
Predsednik vlade in Socialnih demokratov Borut Pahor je bil nad odstopljeno ministrico Dušo Trobec Bučan "razočaran."
"Še zjutraj sem jo prosil," je pojasnil Pahor na dopoldanski tiskovni konferenci ob obisku Martina Schulza, vodje skupine socialistov v Evropskem parlamentu, "naj odloži to odločitev, da bi se pogovorila. Sem jo opozoril, da uživa vso mojo podporo. In jo je imela."
"Če je res rekla, da nima moje podpore, sem razočaran. Ker je nekaj rekla vam, nekaj pa pravi meni," je novinarjem dejal predsednik vlade Pahor.
Kar zadeva napoved odhoda stranke DeSUS iz koalicije, Borut Pahor pravi, da "jih bo skušal prepričati, naj ostanejo v koaliciji."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec Duše Trobec Bučan Pahorjevo Ljuba Jasniča Matjaž Zanoškar Henrika Gjerkeša zoran janković Andreju Horvatu Martina Schulza

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jutri razpade Pahorjeva koalicija. Erjavec bo predlagal, DeSUS gre ven