objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 8. april 2011 ob 13:48

Dva dni pred referendumom: visoka uradnica rihta službo bodočemu zetu
Sekretarka na ministrstvu za zdravje Biserka Simčič naj bi čez noč in brez ustreznega javnega razpisa na ministrstvu redno zaposlila fanta svoje hčerke, sicer pa moderatorja radia Antena
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Tik pred nedeljskim referendumom o malem delu se nekaterim privilegiranim študentom v državni upravi obetajo redne zaposlitve. Tako naj bi sekretarka na ministrstvu za zdravje Biserka Simčič čez noč zaposlila svojega "bodočega zeta" Sama Bdeirja, spremljevalca svoje hčerke Ize. Mimogrede, druga hčerka visoke uradnice, Manca, intimno prijateljuje s Tomijem Megličem, pevcem skupine Siddharta. Bodoči uradnik ministrstva za zdravje Samo Bdeir sicer honorarno dela tudi kot moderator na ljubljanskem radiu Antena.
Anonimni viri trdijo, da naj bi radijec Samo Bdeir službo dobil brez javnega razpisa in izkušenj na ministrstvu, medtem ko drugim študentom na ministrstvu za zdravje že nekaj let obljubljajo, da jih bodo redno zaposlili. Vendar morajo še vedno morajo delati prek študentskih servisov.
Ko smo te stvari hoteli preveriti na ministrstvu za zdravje, nam je vodja službe za odnose z javnostmi Irma Sterle Glaner sporočila, da informacije preverjajo pristojni, odgovorili pa nam bodo v najkrajšem možnem času. Pozneje so nam povedali, da "na ministrstvu zanikajo, da bi zaposlovali Sama Bdeira. V primeru, da bo sodeloval z ministrstvom, pa bo z njim sklenjena podjemna pogodba."
Za osvežitev spomina: Biserka Simčič je medijsko zaslovela novembra 2009, ko naj bi sporno preverjala elektronsko pošto zaposlenih v Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer je bila zaposlena pred odhodom na ministrstvo za zdravje. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Biserka Simčič Sama Bdeirja Ize Manca Tomijem Megličem Irma Sterle Glaner

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dva dni pred referendumom: visoka uradnica rihta službo bodočemu zetu