objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 31. marec 2011 ob 07:01

Kdo je famozna sodnica Marjana Tupy, ki blokira razkritje afere Baričevič?
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Spomnimo, posebna skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je prejšnji teden na ljubljansko okrožno sodišče poslala predlog odredbe za pregled telefonskih pogovorov dveh oseb, kar naj bi pomagalo pri razjasnitvi afere Baričevič. Po poročanju novinarjev oddaje 24ur (Pop TV) naj bi šlo za telefonske pogovore odvetnika Mira Senice na dan tragične smrti zdravnika Saša Baričeviča, 2. februarja lani. Predlog tožilcev je minuli petek zavrnila sodnica Marjana Tupy, kar smo v ponedeljek ekskluzivno razkrili na našem portalu. Posebna skupina tožilcev je predlog obnovila, sodišče pa se do včeraj še ni odločilo. Hkrati se je izvedelo, da v soboto, 2. aprila, po zakonu o elektronskih komunikacijah poteče 14-mesečni rok za hrambo podatkov telefonskih pogovorov, po tem datumu pa telekomunikacijski operaterji telefonske pogovore "za vekomaj" zbrišejo.
Odvetnik Miro Senica je medtem že odklonil javni poziv poslanca opozicijske SDS Vinka Gorenaka, naj prostovoljno da vzorec krvi in tako zavrne sume, da je prav on tista skrivnostna tretja oseba, ki naj bi bila v času Baričevičeve smrti prisotna znotraj vile na Oražnovi ulici 11.
In kdo je ta famozna ljubljanska preiskovalna sodnica Marjana Tupy, ki tako rekoč blokira razkritje zloglasne afere Baričevič?
Po javno dostopnih podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) pri nas živi deset oseb s priimkom Tupy, vse pa imajo stalno bivališče v osrednji Sloveniji. Gre torej za redek slovenski priimek češkega izvora. Sodnica Marjana Tupy se je doslej pojavila v najmanj štirih medijsko odmevnih sodnih postopkih. Fotografije ljubljanske sodnice Marjane Tupy žal nimamo.
Berglund & Patria Sodišče v Helsinkih je avgusta lani z molkom zavrnilo njeno zahtevo za mednarodno pravno pomoč pri kazenskem pregonu finskega televizijskega novinarja Magnusa Berglunda, avtorja razvpite televizijske oddaje Resnica o Patriie.
Morilec Plut Februarja 2006 je odredila pripor za morilca žensk Silva Pluta, ki so ga policisti prijeli sredi Šmartnega pri Litiji. Plut se je pred sodnico Marjano Tupy takrat "branil" z molkom.
Slovenska narkomafija Junija 2010 je podaljšala pripor petim domnevnim pripadnikom tako imenovane slovenske narkomafije, na čelu z ljubljanskim gostinskim podjetnikom Draganom Tošićem.
Novinar Zgaga Junija leta 2000 je v prostore ljubljanskega dopisništva mariborskega časnika Večer poslala kriminaliste, ki so tedanjega novinarja Večera Blaža Zgago sumili kaznivega dejanja razkrivanja vojaških skrivnosti. Zgaga je fasal tudi hišno preiskavo.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mira Senice Saša Baričeviča Marjana Tupy Vinka Gorenaka Berglund & Patria Magnusa Berglunda Morilec Plut Silva Pluta Slovenska narkomafija Draganom Tošićem Novinar Zgaga Blaža Zgago

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je famozna sodnica Marjana Tupy, ki blokira razkritje afere Baričevič?