objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 14. marec 2011 ob 11:21

Direktor Grepa potrdil: v Stožice prihaja italijanski trgovec, menda Coop
Niso se pogajali samo z Libijci. Italijani so menda zelo blizu pogodbe, skupna tiskovna konferenca naj bi bila žez približno mesec dni
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Direktor Energoplana in Grepa Zlatko Sraka nam je potrdil informacije, da je družba Grep tik pred podpisom pogodbe z veliko italijansko trgovsko verigo, ki bo investirala v Stožice in postala večinski lastnik Grepa. Sraka pravi, da so "zelo zelo blizu pogodbe in zgleda optimistično," skupna tiskovna konferenca Grepa in italijanske trgovske verige bo po njegovih navedbah že čez "približno mesec dni." Direktor Energoplana in Grepa pa noče izdati, za katerega italijanskega trgovca gre, in koliko denarja nameravajo Italijani vložiti v nakupovalni center Stožice. Sraka je prepričan, da bo italijanska trgovska veriga na slovenskem tržišču poleg Mercatorja, Interspara in E.Leclerca zelo konkurenčna.
In zanimivo, z Italijani se ni pogajal direktor Gradisa Uroš Ogrin, ampak Zlatko Sraka; Ogrin in Sraka sta sicer enakovredna direktorja Grepa. Tajna pogajanja z Italijani so potekala hkrati s pogajanji z Libijci, ki so zaradi znanih razmer v Libiji že umaknili možnost kapitalske investicije v Stožice.
Po naših informacijah gre za največjo italijansko trgovsko verigo Coop, ki je leta 2009 že nameravala kupiti večji lastniški delež Mercatorja. Italijane, kot trdi Sraka, prav tako ne moti, da je v Stožicah predvidena Mercatorjeva trgovina.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zlatko Sraka Uroš Ogrin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Direktor Grepa potrdil: v Stožice prihaja italijanski trgovec, menda Coop