objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 10. marec 2011 ob 15:15

Odvetnik Korošec išče odvetnika za tožbo zoper Požarja, vendar ga ne najde
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Skoraj zloglasni celjski odvetnik Dušan Korošec že nekaj časa po Ljubljani mrzlično išče primernega odvetnika, ki bi v njegovem imenu zoper Bojana Požarja sprožil kazensko tožbo zaradi domnevne kršitve avtorskih pravic. To informacijo nam je potrdilo več ljubljanskih odvetnikov iz različnih odvetniških pisarn, kjer je na vrata potrkal njihov celjski kolega Korošec, ki je - vsaj zaenkrat - naletel na gluha ušesa. Kolegice odvetnice in kolegi odvetniki ga namreč prepričujejo, da nima dovolj pravnih adutov za dobljeno tožbo. Ni pa čisto jasno, zakaj tožbe, saj je vendar odvetnik, ne vloži kar sam.
Pojasnimo, zakaj točno gre? Odvetnik Dušan Korošec lastniku in uredniku spletnega portala Požareport očita, da je z objavo posameznih fotografij njegove razvpite poroke z odvetnico Mašo Potkonjak (poročila sta se junija 2008 na ranču Mlinarjev hram v Teharjih) kršil avtorske pravice do fotografij, ki naj bi bile last mladoporočenca Dušana Korošca.
Spomnimo: objave fotografij z omenjene poroke so se začele med afero najetja stavbe na Dimičevi ulici za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada, ko smo s fotografijami dokazali, da ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal prijateljuje s poslovnežem Igorjem Jurijem Pogačarjem. Do objave teh fotografij je Kresalova namreč suvereno trdila, da se s Pogačarjem skoraj ne poznata. Postopne objave poročnih fotografij so dokazovale tudi prijateljstvo Kresalove, odvetnika Mira Senice in ljubljanskega podjetnika Roka Furlana Tysona ter nedavno priprtega celjskega višjega sodnika Milka Škoberneta, ki ga državno tožilstvo sumi korupcije.
Pri tem se poznavalci scene tudi čudijo Dušanu Korošcu, zakaj se tako razburja, da so fotografije prišle v medije, ko pa je cedeje s fotografijami veselo delil med nekaj sto povabljenih gostov. Tisti, ki bolje poznajo oba zakonca Korošec-Potkonjak, pa cinično dodajajo, da se Maša Potkonjak, za razliko od svojega moža Dušana Korošca, sploh ne vznemirja zaradi "kršitev" avtorskih pravic, menda jo samo jezi, ker na večini objavljenih fotografij nje ni gor ... 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušan Korošec Bojana Požarja Mašo Potkonjak Katarina Kresal Igorjem Jurijem Pogačarjem Mira Senice Roka Furlana Tysona Milka Škoberneta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odvetnik Korošec išče odvetnika za tožbo zoper Požarja, vendar ga ne najde