objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 23. februar 2011 ob 07:01

Ema 2011: RTV bo članici žirije Severini plačala samo 600 evrov neto
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Vodstvo RTV Slovenija nam je včeraj sporočilo, da honorar hrvaške pevke Severine Vučković kot članice žirije za letošnjo Emo znaša 600 evrov neto, toliko pa bosta prejeli tudi preostali dve žirantki, televizijska voditeljica Mojca Mavec in pevka Darja Švajger. Za ta denar bodo žirantke zraven na sobotni generalki in nedeljskem nastopu v oddaji, ciniki pa že ugotavljajo, kako bosta Mojca Mavec in Darja Švajger prvič v življenju pokasirali toliko denarja kot Severina. Po drugi strani bo voditelj letošnje Eme, igralec Klemen Slakonja, pokasiral dvakrat več kot članice žirije – 1200 evrov. Na naše vprašanje, kdo je sprejel odločitev, da bo Severina članica žirije, so nam na RTV odgovorili, da "protokol določitve žirije opredeljuje pravilnik o izvedbi Eme. Na predlog odgovornega urednika razvedrilnega programa TVS vodstvo potrdi izbrane žirante. Ne glede na določila pravilnika je izbor članov žirije v pristojnosti odgovornega urednika," v tem primeru Vanje Vardjana. Ki je, mimogrede, menda precej užaljen, ker ga na spletnem portalu Zurnal24.si niso uvrstili na njihovo nedavno lestvico med deset najvplivnejših ljudi v slovenski glasbi.
Hrvaška zvezdnica Severina sicer v Ljubljano prihaja že jutri, v četrtek, ko ima zvečer v Cvetličarni koncert z naslovom "Tridesete uživo," kar je tudi naslov njenega novega cedeja, skupaj z DVD posnetkom koncerta v beograjski Areni.
Vodstvo RTV je včeraj tudi razkrilo finančne okvire letošnje Eme in sodelovanja na tekmovanju za pesem Evrovizije. Za izvedbo Eme je v programsko-poslovnem načrtu predvidenih 100 tisoč evrov, za odhod na Evrosong v Düsseldorf pa 104.400 evrov, vključno z neposrednim televizijskim in radijskim prenosom pesmi Evrovizije.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Severine Vučković Mojca Mavec Darja Švajger Klemen Slakonja Vanje Vardjana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ema 2011: RTV bo članici žirije Severini plačala samo 600 evrov neto