objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 20. februar 2011 ob 08:05

Stric Katarine Kresal spet v bolnici, anonimka pretresa kinologe
Zloglasnega kinološkega sodnika Rajka Rotnerja tokrat nenavadno hospitalizirali na Jesenicah, čeprav je doma v Škofljici. Direktor bolnice Igor Horvat čaka nov mandat in potrditev Pahorjeve vlade
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Kinološki sodnik Rajko Rotner, stric ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal, razvpit iz afere Baričevič, se je znova znašel v bolnici. Predvidoma zaradi težav z alkoholizmom, več pa zaradi varovanja osebnih podatkov ne moremo razkriti. Tokrat so ga (po naših informacijah minulo sredo) pripeljali v Splošno bolnico Jesenice, kar je precej nenavadno. Rajko Rotner je namreč doma v Škofljici blizu Ljubljane, zato je nelogično, da ga niso hospitalizirali v ljubljanskem kliničnem centru. Po pripovedovanju naših lokalnih virov Rotner leži sam v posebni sobi, ni pa znano, ali so Rotnerja pripeljali iz psihiatrične bolnice v Begunjah, kjer je direktor nekdanji župan občine Kranj Damijan Perne, ali pa so "Jesenice" samo prehodna postaja za Rotnerjev ponovni odhod v Begunje.
Naši viri pri tem opozarjajo, da je direktor Splošne bolnice Jesenice Igor Hovat v pričakovanju tretjega mandata, ki naj bi ga Pahorjeva vlada predvidoma potrdila 31. marca; Horvat, po poklicu strojni inženir, je prvič postal direktor pred osmimi leti, ko je vlado še vodila LDS. Sicer pa naj bi po pripovedovanju naših virov jeseniško bolnico dejansko vodila višja medicinska sestra Zdenka Kramar, ki naj bi imela predvsem odlične povezave s farmacevtskimi podjetji. Naši viri še trdijo, da naj bi v bolnici tik pred prihodom Rajka Rotnerja zamenjali sedem pomembnih in uporabljanih zdravil.
Skoraj hkrati z Rotnerjevim odhodom v bolnico na Jesenicah pa je Kinološko zvezo Slovenije pretresla anonimka, ki vodstvu zveze, predvsem predsedniku Blažu Kavčiču, sicer predsedniku državnega sveta in vidnemu članu LDS, očita nezakonito poslovanje in nedemokratično ravnanje. Kavčič, ki se je na obtožbe odzval s posebno tiskovno konferenco, je prepričan, da je anonimka povezana z afero bulmastifi in Hypo banko. Natančneje, anonimka naj bi bila povračilni udarce zaradi prekinitve sodelovanja s kinološkima sodnikoma Alenko Černe in Rajkom Rotnerjem ter odpovedjo "škodljive lizinške pogodbe s Hypo Leasingom" v višini 760 tisoč evrov, ki jo je prejšnje vodstvo kinološke zveze leta 2008 sklenilo za nakup nepremičnine v Zaporogah, kinološka zveza pa naj bi bila pri tem oškodovana za 250 tisoč evrov. Neverjetno, ampak tudi pri tem poslu je aktivno sodelovala odvetniška pisarna Mira Senice. No, za Blaža Kavčiča, nečaka staroste slovenskega bančništva in tudi politike Nika Kavčiča, se je po aferi Baričevič in NPU govorilo, da bi na čelu LDS lahko zamenjal Kresalovo, če bi Kresalova odstopila. Notranjo ministrico in predsednico LDS je takrat javno izjemno ostro napadel tudi Niko Kavčič.
Spomnimo, Rajka Rotnerja so v Psihiatrični bolnišnici Begunje prvič hospitalizirali decembra lani, ljubljansko državno tožilstvo pa mu v aferi Baričevič očita kaznivo dejanje ponarejanja listin.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rajko Rotner Katarine Kresal Damijan Perne Igor Hovat Pahorjeva Zdenka Kramar Blažu Kavčiču Alenko Černe Mira Senice Nika Kavčiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Stric Katarine Kresal spet v bolnici, anonimka pretresa kinologe