objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 21. januar 2011 ob 07:06

Policist, ki je našel mrtvega Baričeviča, postal Facebook frend Kresalove
Pikantne podrobnosti super tajnega policijskega poročila afere Baričevič: državno sekretarko Sonjo Bukovec policistka prevažala po opravkih, kadrovske menjave na policijski postaji na Viču
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je državno tožilstvo ponovno uradno odprlo zloglasno afero Baričevič, se že pojavljajo pikantne podrobnosti, ki naj bi curljale iz obsežnega končnega in super tajnega policijskega poročila, poslanega tudi na tožilstvo.
Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je naslednji dan po tragični smrti zdravnika Saša Baričeviča (afera Baričevič je izbruhnila v torek, 2. februarja, okoli 17.00) na spletnem obrežju Facebook med svoje prijatelje nenadoma povabila javnosti neznanega Silva Koširja, policista iz Policijske postaje Vič, ki se je - kot dežurni starešina - prvi pojavil v Baričevičevi vili na Oražnovi ulici, takoj po zdravnikovi smrti. Spomnimo, dva dni pozneje, v četrtek, 4. februarja, pa sta Kresalova in odvetnik Miro Senica odpotovala na smučanje v mondeno švicarsko turistično središče St. Moritz. Policist Silvo Košir je pozneje v nekaj mesecih napredoval celo do pomočnika komandirja Policijske postaje Vič, decembra pa je dobil tudi posebno policijsko odlikovanje za hrabrost in požrtvovalnost, zaradi posredovanja v neki prometni nesreči.
Je pa vodstvo policije pozneje zamenjalo komandirja Policijske postaje na Viču Franca Marolta, naši viri pa njegovo zamenjavo povezujejo prav z afero Baričevič. Marolt je vodil ekipo policistov pri pregledu vile na Oražnovi ulici (kjer naj bi po pripovedovanju naših virov vladal popoln kaos, kar v policijskem poročilu seveda ne piše) in menda tudi zavrnil domnevno nezakoniti ukaz nadrejenih za ustrelitev psov, saj so jih policisti medtem že ustrezno zavarovali. Nato je prišel ukaz, naj se njegovi "navadni policisti" umaknejo, prišli so pripadniki specialne enote in bulmastife postrelili z avtomatskim orožjem znamke Heckler & Koch. Franc Marolt, zamenjani komandir Policijske postaje Vič, pa je zoper vodstvo policije vložil tožbo.
Nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo Sonja Bukovec, ki se je pojavila na kraju Baričevičeve smrti, se je prisotnim policistom predstavila z lažnim imenom. Policistka, ki jo je ves čas spremljala (kar je vidno na televizijskih posnetkih), pa naj bi jo pozneje kot šoferka prevažala po opravkih v Ljubljani. Ta policistka, po naših zanesljivih informacijah gre za sestro nekdanjega direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne službe Sova Andreja Rupnika, je po izbruhu afere kazensko ovadila nadrejenega in pozneje zamenjanega komandirja viške policijske postaje Marolta (menda zaradi kršitve osebnostnih pravic), ker je opravil pregled njenega mobilnega telefona, kjer naj bi imela shranjeno razvpito fotografijo mrtvega Baričeviča, ki se je kmalu pojavila na svetovnem spletu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Saša Baričeviča Silva Koširja Miro Senica Franca Marolta Sonja Bukovec Andreja Rupnika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Policist, ki je našel mrtvega Baričeviča, postal Facebook frend Kresalove